Microsoft Corporation, histori e shkurtër …

0

Microsoft Corporation është korporatë multikombëtare e teknologjisë së kompjuterave e bazuar në Shtetet e Bashkuara që zhvillon, prodhon, licenson, dhe përkrah një numër të madh të softuereve kompjuterike.
Me qendër në Redmond, Washington, ShBA, produktet më të shitura janë sistemi operativ Microsoft Windows dhe suita e softuerëve produktivë Microsoft Office.
Microsoft tashmë dominon tregun e sistemeve operative produktet e tij mund të gjinden pothuajse kudo në tregun e kompjuterëve desktop.
Kompania poashtu shet edhe harduerë kompjuterikë, siç është IntelliPoint (Microsoft mouse), ashtu edhe produkte home entertainment (argëtim shtëpiak) si Xbox, Xbox 360, Zune dhe MSN TV.
Kompania u themelu ne Albuquerque te New Mexico me 4 prill 1975, nga Bill Gates dhe Paul Allen.
Kompania ka ne marëdhënie pune 89,809 punëtorë në 105 shtete.

Leave A Reply

Your email address will not be published.